Κυριακή, 23 Δεκεμβρίου 2018

Κλείνει το Κέντρο Υποδοχής προσφύγων στη Σάμο το 2019

Την είδηση ότι μέσα στο 2019 θα κλείσει το κέντρο υποδοχής προσφύγων στο Βαθύ της Σάμου έκανε γνωστή ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξή του στην Αυγή. 
Πρόκειται για το κέντρο που λειτουργεί στο Βαθύ της Σάμου, για το οποίο ο κ. Βίτσας είπε πως «στόχος μας, μέσα στους πρώτους μήνες του 2019 να δημιουργήσουμε ένα νέο σύγχρονο ΚΥΤ σε διαφορετικό μέρος -υπάρχουν προτάσεις, στην ουσία θα νοικιάσουμε- ώστε να κλείσουμε το υπάρχον ΚΥΤ στο Βαθύ και να μπορέσουν οι υπηρεσίες μας να διαχειριστούν καλύτερα την κατάσταση».
Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δήλωσε επίσης πως το πραγματικό πρόβλημα της Ευρώπης είναι η οικονομική ανισότητα κι όχι το μεταναστευτικό. «Το πραγματικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη είναι η ανισότητα. Αυτό γίνεται προσπάθεια να κρυφτεί πίσω από το μεταναστευτικό και είναι χαρακτηριστικό ότι χώρες οι οποίες δεν δέχονται μετανάστες, στην ουσία υλοποιούν μαζί με τον εθνικισμό τους ένα από τα πιο βαριά νεοφιλελεύθερα προγράμματα που ανοίγουν την ψαλίδα μεταξύ των τάξεων», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Επίσης υπογράμμισε τις προσπάθειες που γίνονται για την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών στην ελληνική και ευρωπαϊκή κοινωνία. «Πάνω από 12.000 παιδιά πάνε σήμερα στο σχολείο και αυτό το σύστημα αναπτύσσεται συνέχεια», ανέφερε και πρόσθεσε ότι το πρόγραμμα ένταξης ενηλίκων θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα.
Παράλληλα, σημείωσε ότι πάνω από 1.000 άτομα έχουν πάει στη Γερμανία, στο πλαίσιο της οικογενειακής επανένωσης. «Είμαστε σε καλό δρόμο για διμερείς συμφωνίες με χώρες της Ευρώπης είτε για τους ασυνόδευτους ανηλίκους, είτε για ανθρώπους με ικανότητες στον αγροτικό τομέα», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου