Παρασκευή, 16 Νοεμβρίου 2018

Λύσεις που έχουν εφαρμοστεί και έχουν προταθεί από Οικολογικές Οργανώσεις, τώρα γίνονται κατανοητές.
Επένδυση ύψους 44 εκατ. ευρώ στη Ρόδο.Ανοίγει ο δρόμος για τη διαχείριση των σκουπιδιών της Ρόδου, ενός από τους σημαντικότερους τουριστικούς πόλους της Ελλάδας. Στη χθεσινή συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής, υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη, εγκρίθηκε το σχέδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος με τη μορφή σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ).

Το συνολικό κόστος της επένδυσης ανέρχεται στα 44 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 18,5 εκατ. ευρώ θα καλυφθούν από κοινοτικά προγράμματα.
Στην κυβερνητική απόφαση τονίζεται ότι το έργο θα είναι ανοιχτής τεχνολογίας, με την προϋπόθεση ότι θα στηρίζεται σε συγκεκριμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης των σκουπιδιών στην πηγή και στη μείωση του όγκου των υπολειμμάτων που θα καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής.
Η δυναμικότητα του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΣΔΑ) ανέρχεται σε περίπου 95 χιλ. τόνους τον χρόνο.
Σε πρώτη φάση, η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων θα εξυπηρετεί αποκλειστικά το νησί της Ρόδου, με ετήσια δυναμικότητα απορριμμάτων περί τους 61 χιλ. τόνους, ενώ αργότερα θα μπορεί να δεχθεί απορρίμματα και από γειτονικά νησιά, όπως η Σύμη, η Τήλος και το Καστελόριζο, σύμφωνα άλλωστε με τα οριζόμενα από το εγκεκριμένο σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου