Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018

Έκπληξη από την απόφαση του Κώστα Καραμανλή Jr για το συλλαλητήριο της Κυριακής

Ο διχασμός που έχει δημιουργηθεί μεταξύ βουλευτών, στελεχών και φίλων της ΝΔ με φόντο το Μακεδονικό ζήτημα και την ονομασία της ΠΓΔΜ καλά κρατεί, σε βαθμό μάλιστα που δημιουργεί έντονο προβληματισμό στο εσωτερικό του Μοσχάτου.

Η δυνατότητα επιλογής αναφορικά με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη, που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους βουλευτές του, φαίνεται μάλιστα πως ανακατεύει ακόμη περισσότερο τα πράγματα αφού οι διαφωνίες γίνονται ολοένα και πιο εμφανείς.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Κώστα Καραμανλή του νεότερου, ο οποίος προτίθεται σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά» να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο, την ίδια στιγμή μάλιστα που το πολιτικό του γραφείο εμφανίζεται να κάνει αγώνα ώστε να κινητοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος.
Το παράδοξο με την περίπτωση του βουλευτή Σερρών δεν είναι βέβαια το γεγονός ότι παίρνει σαφή θέση, η οποία στην πραγματικότητα απέχει απ’ αυτό που θα ήθελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αλλά ότι η στάση έρχεται σε πλήρη αντίθεση ακόμη και με την καραμανλική γραμμή περί σύνθετης ονομασίας όπως αυτή διαμορφώθηκε το 2008. 

 koutipandoras.gr