Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017

Η Τουρκία απέναντι σε ΗΠΑ και ΕΕ για τις κυρώσεις κατά Ρωσίας

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ξεκαθάρισε πως η χώρα του είναι κατά των κυρώσεων που έχουν επιβάλει στη Ρωσία η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ, καθώς υποστηρίζει πως η Τουρκία βάλλεται μέσω των κυρώσεων. Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής hurriyet, ο Τσαβούσογλου ξεκαθάρισε πως η Τουρκία είναι αντίθετη στις κυρώσεις που επιβάλλονται από ΗΠΑ και ΕΕ κατά της Ρωσίας, καθώς οι κυρώσεις έχουν πλήξει στο παρελθόν και τη χώρα του.
«Η Τουρκία έχει υποφέρει κατά το παρελθόν από κυρώσεις. Οι κυρώσεις εναντίον των γειτόνων και εταίρων μας (της Ρωσίας) έχουν πλήξει σε μεγάλο βαθμό την οικονομία μας. Αυτός είναι ο λόγος που, όταν ακούμε για κυρώσεις, δεν τις εγκρίνουμε. Αυτός είναι ο λόγος που δεν συμμετέχουμε στις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας και προτιμάμε την πολιτική συνεργασία», ανέφερε χαρακτηριστικά.Η  Μόσχα  κάνει λόγο για εχθρική συμπεριφορά


Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών η Μόσχα χαρακτήρισε εχθρικές και αβάσιμες, τις νέες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος Ρώσων αξιωματούχων και ρωσικών επιχειρήσεων. Λίγες ώρες πριν  η ΕΕ είχε επιβάλει νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, με στόχο κυρίως τον υφυπουργό Ενέργειας Αντρέι Τσερεζόφ και τρεις εταιρείες που κατηγορούνται ότι μετέφεραν στην Κριμαία τέσσερις τουρμπίνες που είχε παραδώσει στη Μόσχα η γερμανική εταιρεία Siemens.

Σε δελτίο τύπου που είχε εκδώσει το ρωσικό ΥΠΕΞ, ανέφερε ότι «η απόφαση των Βρυξελλών να συμπεριλάβουν στον κατάλογο των κυρώσεων της ΕΕ πολλούς πολιτικούς αξιωματούχους και ρωσικές εταιρείες, ως μέτρο αντιποίνων στην αυτοαποκαλούμενη παράνομη παράδοση στην Κριμαία τουρμπινών της εταιρείας Siemens είναι βαθύτατα λυπηρή. Θεωρούμε ότι αυτό το μέτρο, που ελήφθη έπειτα από πρωτοβουλία του Βερολίνου, είναι εχθρικό και αβάσιμο».
thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου