Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017

Στην ανάγκη στήριξης γουνέμπορων & βασανιστών γουνοφόρων ζώων αναφέρθηκε ο Α. Τσίπρας (βίντεο)

Σήμερα στα Κοίλα της Κοζάνης ο  πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε – κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο «Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στη Δυτική Μακεδονία» – αυτά που δεν δήλωνε προεκλογικά για το γουνεμπόριο και τους εκτροφείς γουνοφόρων ζώων.
Ουσιαστικά αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης του συγκεκριμένου παραγωγικού τομέα και όλων εκείνων οι οποίοι βασίζουν στην δική τους επιβίωση στον άγριο βασανισμό μέχρι θανάτου έμβιων όντων τα οποία γδέρνουν – συχνά ζωντανά – για να πάρουν την γούνα τους.
Συγκεκριμένα δήλωσε: «Επιτρέψτε μου σε αυτό το σημείο να πω δυο λόγια για την παραγωγή της γούνας, με επίκεντρο, βεβαίως, την Καστοριά, αλλά και στην υπόλοιπη Περιφέρεια. Μια παραγωγική δραστηριότητα, η οποία δοκιμάστηκε σκληρά από μια παγκόσμια κρίση. Αλλά, θα έλεγα, ότι διατηρεί δυνατότητες ανάπτυξης, αν επιλεγούν πολιτικές και επιχειρηματικές πρακτικές στραμμένες στην  εξασφάλιση της ποιότητας των δερμάτων και των τελικών προϊόντων.
Μεγάλη σημασία έχει η κτηνιατρική υποστήριξη της εκτροφής, η γενετική βελτίωση και η έρευνα σε σχέση με την αναπαραγωγή των ζώων, όπως και η στροφή της ραφής στα ποιοτικά έτοιμα ενδύματα, μέσα από τη βελτίωση του σχεδιασμού, την εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού και την πιστοποίηση των τεχνιτών.
Ο περιφερειακός σχεδιασμός πρέπει να επιλέξει τις δράσεις αυτές που θα ενισχύουν, αυτό που ονομάζεται, τοπικό brandname, για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής γούνας στη διεθνή αγορά, στις σημερινές συνθήκες της στασιμότητας.
Και θα πρέπει, εδώ, να σημειωθεί ότι ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος παρέχει εργαλεία. Παρέχει εργαλεία ενίσχυσης της συνεργασίας των επιχειρήσεων σε όλο το εύρος της αλυσίδας αξίας του κλάδου: Από την εκτροφή ως την εμπορία.
Αναφέρομαι σε δύο καθεστώτα του Αναπτυξιακού Νόμου: Αυτό της  ενίσχυσης των clusters και αυτό της ενίσχυσης των Τοπικών Αλυσίδων Αξίας».

Όλες οι προεκλογικές δηλώσεις των στελεχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και άλλων «αριστερών» και «οικολόγων» που τώρα είναι υπουργοί απλά «πάνε περίπατο»…
www.zoosos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου