Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

Έτοιμη να αναπτύξει στρατό στα σύνορα με Ιταλία η Αυστρία

Η Βιέννη σχεδιάζει «πολύ σύντομα» να ξαναρχίσει τους ελέγχους και να αναπτύξει στρατιώτες στα σύνορά της με την Ιταλία εάν η «μαζική έλευση μεταναστών δεν επιβραδυνθεί», διεμήνυσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας  Μιλώντας στη εφημερίδα Krone χθες ο Χανς Πέτερ Ντόσκοτσι δήλωσε ότι περιμένει «οι έλεγχοι στα σύνορα και μια αποστολή αρωγής πολύ σύντομα θα είναι κάτι επιβεβλημένο» για να υποστηρίξει ότι τα μέτρα θα είναι «απολύτως απαραίτητα εάν η εισροή στην Ιταλία δεν επιβραδυνθεί».

Σύμφωνα με την βιεννέζικη εφημερίδα, ήδη «είναι διαθέσιμοι» 750 στρατιώτες και τέσσερα τεθωρακισμένα οχήματα για να σταλούν στην περιοχή των συνόρων το Σαββατοκύριακο.
Η Αυστρία ξανάρχισε να προβαίνει σε ελέγχους στα σύνορά της με την Ουγγαρία το 2015, ενώ έχει καταστήσει σαφές ότι είναι διατεθειμένη να ανεγείρει φράκτες στα σύνορά της με την Ιταλία.
Όμως, νωρίτερα χθες η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ανακοίνωσε ότι 83.650 άνθρωποι έχουν φτάσει στην Ιταλία διά θαλάσσης μέχρι στιγμής φέτος, δηλαδή ένας αριθμός αυξημένος κατά σχεδόν 20% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
Στην πλειονότητά τους, οι άνθρωποι έφυγαν από τις ακτές της Λιβύης, συχνά με επικίνδυνα πλεούμενα. Πάνω από 2.00 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους προσπαθώντας τον διάπλου.
Ο ειδικός απεσταλμένος της UNHCR, Βενσάν Κοσετέλ, για την περιοχή της κεντρικής Μεσογείου, τόνισε πως «δεν είναι ρεαλιστικό να θεωρούμε ότι η Ιταλία έχει την ευθύνη να χειρίζεται τις αφίξεις όλων» αυτών των προσφύγων.
efsyn.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου