Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017

Ισπανία: Νεκρός τραπεζίτης που εμπλεκόταν σε σκάνδαλο

Νεκρός από σφαίρα στο στήθος βρέθηκε ο Μιγκέλ Μπλέσα που είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη έξι ετών για την εμπλοκή του σε σκάνδαλο κατάχρησης πιστωτικών κρατών την εποχή που ήταν διοικητής της Caja Madrid. Η Caja Madrid αποτελούσε μέρος της Bankia, για την οποία το ισπανικό κράτος παρενέβη το 2012, στη μεγαλύτερη διάσωση τράπεζας που είχε γίνει ποτέ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, το πτώμα του Μιγκέλ Μπλέσα, που ήταν πρώην επικεφαλής του ταμιευτηρίου Caja Madrid, έφερε τραύμα από πυροβολισμό στο στήθος, ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα το όνομα του είχε φτάσει να συμβολίζει τη χρηματοπιστωτική κρίση και τη «φούσκα των ακινήτων».

Υπενθυμίζεται ότι η Caja Madrid συγχωνεύτηκε το 2010 με άλλα έξι ταμιευτήρια και δημιούργησαν την Bankia. Ωστόσο, η «βαριά κληρονομιά» της Caja Madrid και τα τεράστια στεγαστικά δάνεια που είχαν χορηγήσει τα άλλα ταμιευτήρια ανάγκασαν το ισπανικό κράτος να παρέμβει το 2012, στη μεγαλύτερη διάσωση τράπεζας που είχε γίνει ποτέ.

Τον Φεβρουάριο ο Μπλέσα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη έξι ετών για την εμπλοκή του σε σκάνδαλο κατάχρησης πιστωτικών κρατών την εποχή που ήταν διοικητής της Caja Madrid (1996 - 2010) και ο ίδιος είχε ασκήσει έφεση.
thepressproject.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου