Σάββατο, 17 Ιουνίου 2017

Νέο εμπάργκο στην Κούβα από τις ΗΠΑ

Τράμπ, εναντίον όλων
Η κυβέρνηση της Κούβας «κατήγγειλε» το Σάββατο τα μέτρα που αποφάσισε να ληφθούν εναντίον της ο πρόεδρος των ΗΠΑ, κάνοντας λόγο για μια εξέλιξη που πλήττει τις διμερείς σχέσεις.

AdTech AdΗ Αβάνα κρίνει ότι η Ουάσινγκτον ξαναγυρίζει στις εξαναγκαστικές μεθόδους του παρελθόντος με τη νέα πολιτική που αποφάσισε να υιοθετήσει όσον αφορά τις σχέσεις ΗΠΑ-Κούβας, ανέφερε με ανακοίνωση της η Κυβέρνηση της Κούβας.
Για την κυβέρνηση της Κούβας, τα αμερικανικά «νέα μέτρα για να σφίξει κι άλλο το εμπάργκο» που είχε επιβληθεί το 1962 είναι «καταδικασμένα να αποτύχουν» και σε κάθε περίπτωση δεν θα εξασθενήσουν την επανάσταση στη νήσο. Ακόμη, η Αβάνα κατηγόρησε την κυβέρνηση Τραμπ ότι χρησιμοποιεί το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για πολικές σκοπιμότητες.
Μολαταύτα, η Κούβα επανέλαβε ότι έχει τη βούληση να συνεχίσει έναν «διάλογο με αμοιβαίο σεβασμό» με τις ΗΠΑ, τονίζοντας πως θέλει τη διμερή «συνεργασία σε ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος» αλλά χωρίς να αμφισβητείται η εθνική της κυριαρχία. Χθες Παρασκευή ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του στο Μαϊάμι ότι ακυρώνει μονομερώς την συμφωνία των ΗΠΑ με την Κούβα για την εξομάλυνση των διμερών σχέσεων που είχαν συνάψει ο Ραούλ Κάστρο και ο Μπαράκ Ομπάμα το 2015.

 ΑΠΕ- ΜΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου