Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

Ο πολιτικός αχταρμάς και η πρώτοι φορά αριστερά.

Οι 7 του Νότου δικαιολογούν την επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία
Οι χώρες του νότου (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Μάλτα και Κύπρος) χαρακτήρισαν «δικαιολογημένα» τα πυραυλικά πλήγματα των ΗΠΑ στη Συρία μετά την επίθεση με χημικά που φέρεται ότι διαπράχθηκε στις 4 Απριλίου από τις δυνάμεις του Άσαντ. Υποστηρίζουν ότι οι δράστες της επίθεσης «πρέπει να λογοδοτήσουν για την παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των επτά χωρών για την επίθεση των ΗΠΑ σε αεροπορική βάση στη Συρία, η επίθεση είχε στόχο να αποτρέψει νέες επιθέσεις χημικών κατά πολιτών. «Το πλήγμα που εξαπέλυσαν οι ΗΠΑ στην αεροπορική βάση του Σαϊράτ στη Συρία είχε τον κατανοητό στόχο να εμποδίσει και να αποτρέψει τη διάδοση και τη χρήση τέτοιων όπλων και ήταν περιορισμένο και επικεντρωμένο σε αυτόν τον στόχο».


«Έγκλημα πολέμου η χρήση χημικών»


Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως πρέπει να καταδικαστεί «με τον εντονότερο τρόπο» η επίθεση με χημικά όπλα που διαπράχθηκε στις 4 Απριλίου στο Ιντλίμπ της Συρίας, ενώ κατηγορείται ευθέως ο Άσαντ και το «Ισλαμικό Κράτος».  Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «η επαναλαμβανόμενη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, τόσο από το καθεστώς του (Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ) Άσαντ από το 2013 όσο και από το "Ισλαμικό Κράτος" συνιστούν εγκλήματα πολέμου».

Τέλος, επισημαίνουν ότι οι δράστες θα πρέπει να λογοδοτήσουν «για αυτήν την παραβίαση του διεθνούς δικαίου και να τους επιβληθούν κυρώσεις στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών», ενώ υποστηρίζουν πως «μόνο μια αξιόπιστη πολιτική λύση, όπως ορίζεται από την απόφαση 2254 του ΟΗΕ θα διασφαλίσει την ειρήνη και τη σταθερότητα στη Συρία» και θα επιτρέψει την αποφασιστική ήττα του «Ισλαμικού Κράτους».


Ο Ολάντ ζητά λύση του ελληνικού ζητήματοςΟ πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, υποστήριξε πως θα πρέπει να βρεθεί μια λύση για την Ελλάδα που «έχει κάνει τρομακτικές προσπάθειες», ενώ υποστήριξε ότι η Ευρωζώνη έγινε ξανά «ζώνη εμπιστοσύνης» επειδή κάποιες από τις χώρες του Νότου κατάφεραν να σταθούν ξανά στα πόδια τους.

«Πρέπει να λύσουμε το θέμα της Ελλάδας. Θέλουμε η Ελλάδα επιτέλους να βρει τις απαντήσεις στα προβλήματα της γιατί έχει κάνει πράγματι τρομακτικές προσπάθειες και πρέπει να τελειώσουμε με αυτό το θέμα και να ανοίξουμε μια νέα φάση. Να εμβαθύνουμε στη νομισματική ένωση, στην οικονομική σύγκλιση και να χτίσουμε πολιτικές επενδύσεων. Αυτή είναι η προτεραιότητα που πρέπει να έχει η Ευρώπη των 27 και η φωνή της να ακουστεί στον κόσμο», ανέφερε ο Ολάντ και σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ υποστήριξε πως «χρειάζεται να βρεθεί οριστική λύση για την Ελλάδα».
.thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου