Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

Γιατί θα στείλει επιστολή διαμαρτυρίας ο Ταγιάνι στον Ντάισελμπλουμ

Η συμπεριφορά του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, να απορρίπτει συνεχώς τις προσκλήσεις του Ευρωκοινοβουλίου να παραστεί ενώπιον της ολομέλειας του, καθώς και οι πρόσφατες προσβλητικές του δηλώσεις, επικρίθηκαν έντονα από όλες τις πολιτικές ομάδες του ΕΚ κατά τη διάρκεια της έναρξης συνόδου του Απριλίου στο Στρασβούργο. 
Ο Πρόεδρος του ΕΚ Αντόνιο Ταγιάνι ανακοίνωσε ότι θα στείλει στον κ. Ντάισελμπλουμ μια επίσημη επιστολή διαμαρτυρίας.  Ο κ. Ταγιάνι κατήγγειλε την άρνηση του προέδρου του Eurogroup να παραστεί στη συζήτηση και τόνισε ότι παρόλο που δεν έχει νομική υποχρέωση να αποδεχθεί την πρόσκληση θα ήταν λογικό και αναμενόμενο κάποιος που ζητά από τους ευρωπαίους πολίτες να κάνουν τόσες πολλές θυσίες να είναι πρόθυμος να απαντήσει στις ερωτήσεις των εκπροσώπων των πολιτών.
Αρκετοί ευρωβουλευτές κάλεσαν τον κ. Ντάισελμπλουμ να παραιτηθεί. Υπήρξε επίσης πρόταση από κάποιους ευρωβουλευτές να κηρυχθεί «persona non grata» στο Κοινοβούλιο. Ο κ. Ταγιάνι μετέφερε επίσης τα συλλυπητήριά του Κοινοβουλίου στα θύματα των κατολισθήσεων στην Κολομβία και της τρομοκρατικής βομβιστικής επίθεσης στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία.
enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου