Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Πίσω από τη βιτρίνα των H&M

«Η H&M παίζει το χαρτί της ΄εταιρείας-οικογένειας΄, που θέλει τους εργαζομένους της ΄κουλ΄, χωρίς στολές εργασίας και μακιγιάζ. Πόσο κουλ είναι, όμως, το να απαγορεύεται να κάτσεις έστω και δυο λεπτά στο 8ωρο σου ακόμα κι αν είσαι έγκυος ή να σου φέρνουν μια νέα σύμβαση εργασίας που καταστρατηγεί όλα τα κεκτημένα δικαιώματα, ανοίγοντας το δρόμο για απολύσεις χωρίς αποζημίωση;»
Μετά από μια ανώνυμη καταγγελία εργαζομένης στο διαδίκτυο που έφερε στο φως τον τρέχοντα «εκβιασμό» που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι των H&M, τo TPP συνάντησε δύο από αυτούς, μίλησε με τον δικηγόρο που εξετάζει τη νέα σύμβαση και δημοσιεύει ολόκληρη την αμφιλεγόμενη «τροποποιητική σύμβαση εργασίας».

Την Παρασκευή 17 Μαρτίου, το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) προέβη σε έλεγχο σε κατάστημα της H&M στη Θεσσαλονίκη, μετά από καταγγελία εργαζομένου της εταιρείας, αλλά και μετά από τη δημοσιότητα που έλαβε το ζήτημα των νέων συμβάσεων εργασίας της πολυεθνικής. Το ΣΕΠΕ διευκρίνισε στο Δελτίο Ελέγχου του ποιοι όροι της σύμβασης παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία και έδωσε προθεσμία 5 εργάσιμων ημερών στην εργοδότρια εταιρεία για να καταθέσει εγγράφως τις εξηγήσεις της.

Εν τω μεταξύ, το ΣΕΠΕ υποχρεώνει την H&M να αναστείλει τη διαδικασία τροποποίησης των ατομικών συμβάσεων, δηλαδή οι συμβάσεις δεν μπορούν να υπογράφονται στον ενδιάμεσο χρόνο. Απώτερος σκοπός είναι να απαλειφθούν εξ ολοκλήρου οι βλαπτικοί όροι, όπως για παράδειγμα το να παραιτείται ο εργαζόμενος από το δικαίωμα του στην αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσής του.

Αφού η H&M καταθέσει τις αναλυτικές εξηγήσεις της, θα ορισθούν και οι τυχόν κυρώσεις εις βάρος της, σε περίπτωση που δεν αρθεί η εργοδοτική αυθαιρεσία

Στις 13 Μαρτίου μια ανώνυμη καταγγελία εργαζομένης της πολυεθνικής H&M, που μιλούσε για «νέες ταπεινωτικές συνθήκες εργασίας που θίγουν τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων» μέσω μιας νέας «τροποποιητικής ατομικής σύμβασης», που καλούνται αυτές τις μέρες να υπογράψουν «κάτω από τον εκβιασμό της ανεργίας και της ηθικής υποχρέωσης απέναντι στην εταιρεία», έστρεψε το βλέμμα στο σουηδικό κολοσσό ρουχισμού. Την Τρίτη στις 14 Μαρτίου, μετά από συνέλευση που πραγματοποίησαν εργαζόμενοι στα καταστήματα της Αθήνας, διοργανώθηκε διαμαρτυρία έξω από τα δύο κεντρικά καταστήματα της εταιρείας στην Ερμού με βασικά αιτήματα να αποσύρει η εταιρεία τις συμβάσεις και να υπογράφουν νέες, που δε θα καταπατούν τα κεκτημένα των εργαζομένων.

Η νέα σύμβαση δίνει τη δυνατότητα στον εργοδότη να καταγγείλει την σύμβαση για επίδειξη αντισυμβατικής συμπεριφοράς εκ μέρους του εργαζόμενου χωρίς καταβολή αποζημίωσης, ενώ βάσει των νέων τροποποιητικών όρων ένας εργαζόμενος στην Αθήνα μπορεί να μεταφερθεί από την εταιρεία οπουδήποτε αλλού στην Ελλάδα, χωρίς να του καλύπτονται τα έξοδά του, ή να ανατραπούν ανά πάσα ώρα και στιγμή οι αρμοδιότητές του χωρίς να έχει το δικαίωμα στον αντίλογο. Μπορεί να μην πρόκειται για μια «πρωτοτυπία» στην Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης, αλλά οι εργαζόμενοι των H&M καλούν σε αλληλεγγύη τα σωματεία και το καταναλωτικό κοινό, όχι μόνο για τους εαυτούς τους στο σήμερα αλλά και για κάθε μελλοντικό εργαζόμενο που θα αναζητήσει εργασία στην H&M. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου