Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

Οι ΗΠΑ αναμένεται να ψηφίσουν την ένταξη του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ

Η αμερικανική Γερουσία θα ψηφίσει την ερχόμενη εβδομάδα για την επικύρωση του Μαυροβουνίου ως νεότερου μέλους της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με δήλωση του επικεφαλής της ρεπουμπλικανικής πλειοψηφίας στη Γερουσία, Μιτς Μακ Κόνελ. Την Τρίτη, το πρακτορείο Reuters μετέδωσε ότι ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Ρεξ Τίλερσον, είχε στείλει επιστολή στα ηγετικά στελέχη της Γερουσίας για να τους τονίσει ότι η συμμετοχή του Μαυροβουνίου στη Βορειοατλαντική Συμμαχία «απηχεί έντονα τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών».
Για να συμμετάσχει στη συμμαχία το Μαυροβούνιο, πρέπει να επικυρωθεί η ένταξή του και από τα 28 μελη του ΝΑΤΟ. Η ψηφοφορία στην αμερικανική Γερουσία «κόλλησε» εδώ και μήνες όταν τουλάχιστον δύο ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές, ο Ραντ Πολ και ο Μάικ Λι, εμπόδισαν μια κατ' επείγουσα ψηφοφορία.

Η ηγεσία των ρεπουμπλικανών στη Γερουσία δεν είχε προγραμματίσει την πιό χρονοβόρα διαδικασία, με ονομαστική ψηφοφορία, μέχρι την Πέμπτη. Ο Μακ Κόνελ ανακοίνωσε στη Γερουσία ότι θα υπάρξει μια ψηφοφορία επί της διαδικασίας τη Δευτέρα το βράδυ, για να ανοίξει ο δρόμος για την τελική ψηφοφορία επικύρωσης αργότερα την επόμενη εβδομάδα.

 thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου