Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2017

Ευρωπαίοι υπουργοί τάσσονται υπέρ της ύπαρξης «ενιαίου κατώτατου μισθού»

Επτά υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων τάσσονται υπέρ της δημιουργίας κατώτατου μισθού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με άρθρο που συνυπογράφουν στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera. Κάνουν λόγο για σεβασμό στις εθνικές πρακτικές και στον ρόλο των κοινωνικών εταίρων σε κάθε χώρα. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν, υπάρχει ανάγκη για «έναν κατώτερο μισθό σε όλα τα κράτη μέλη (της ΕΕ), με σεβασμό στις εθνικές πρακτικές και στον ρόλο των κοινωνικών εταίρων σε κάθε χώρα»
. Υπογραμμίζουν ότι στοχεύουν στην «καταπολέμηση της ανεργίας των νέων, των μισθολογικών ανισοτήτων και εναντίον των αποκλίσεων στο βιοτικό επίπεδο και στην κοινωνική προστασία».

Όπως αναφέρουν οι υπουργοί ευρωπαϊκών υποθέσεων της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Μάλτας και της Τσεχίας, πρέπει να δοθεί απάντηση «στον εθνικισμό που εξαπλώνεται» και τις «λαϊκιστικές εντάσεις που αναφαίνονται».

Ζητούν από την Ευρωπαϊκή Ένωση  ενισχυμένα δικαιώματα, λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής στη Σουηδία. «Είναι καιρός να γίνει η Ευρωπαϊκή Ένωσή μας μία κοινωνική ένωση, με ενισχυμένα δικαιώματα για τους εργαζόμενους, με αληθινή ισότητα γυναικών ανδρών, ασφαλείς θέσεις εργασίας και εγγυημένα εισοδήματα» συμπληρώνουν οι επτά ευρωπαίοι υπουργοί. Για όλους αυτούς τους λόγους, θέλουμε να ενσωματωθεί ένας ισχυρός κοινωνικός πυλώνας της ΕΕ στη Διακήρυξη της Ρώμης και έχουμε αρχίσει την προετοιμασία για μια μεγάλη κοινωνική σύνοδο στην οποία θα συμμετάσχουν οι ευρωπαίοι ηγέτες τον Νοέμβριο στη Σουηδία».

από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου