Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

ΕΛΚ κατά Ντάισελμπλουμ- Ο Βέμπερ ζητεί την παραίτησή του

Που είσαι Σόιμπλε;
Την παραίτηση του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ζήτησε την Τετάρτη ο πρόεδρος και ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Ζοζέφ Ντολ και Μάνφρεντ Βέμπερ, από τη Μάλτα όπου λαμβάνουν χώρα οι εργασίες του Συνεδρίου του κόμματος. Συγκεκριμένα, σε δηλώσεις του Μ. Βέμπερ, ο ηγέτης του ΕΛΚ έθεσε θέμα εμπιστοσύνης προς το πρόσωπο του Ολλανδού, μετά τις προκλητικές δηλώσεις στις οποίες προέβη σε βάρος των χωρών της νότιας Ευρώπης.
Ο Μ. Βέμπερ κάλεσε τον Ολλανδό πολιτικό να παραιτηθεί από την προεδρία του Eurogroup λέγοντας ότι δεν χαίρει πλέον της εμπιστοσύνης των δυνάμεων της ευρωπαΐκής κεντροδεξιάς.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα λάβει το λόγο σήμερα το απόγευμα, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και οι αυριανές ομιλίες της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγςλα Μέρκελ, καθώς και των προέδρων της Επιτροπής, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ζ.-Κ. Γιούνκερ, Ντ. Τουσκ και Αντ. Ταγιάνι.

Από ελληνικής πλευράς βρίσκονται επίσης στη Μάλτα ο επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο τέως πρωθυπουργός και μέλος του ευρωπαϊκού πολιτικού ινστιτούτου «Μάρτενς» Αντώνης Σαμαράς, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ, ο Κώστας Κυρανάκης, πρόεδρος την νεολαίας του ΕΛΚ, καθώς και στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου