Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

Σήμερα πανηγυρίζει όμως... άλλα έλεγε το 2008

Μετά από χρόνια αφωνίας, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, άδραξε την ευκαιρία και μετά την απόφαση του δικαστηρίου που αθωώνει όλους τους κατηγορούμενους για το Βατοπέδι, μίλησε.  «Η σημερινή απόφαση αποκαλύπτει το μέγεθος της αθλιότητας στην υπόθεση Βατοπεδίου» υποστηρίζει ο Κ. Καραμανλής όμως το 2008 μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός παραδεχόταν πως είχε υποτιμήσει το θέμα «δεν είδα έγκαιρα τις διαστάσεις του δεν είχα πλήρη εικόνα (...)» και αναλάμβανε το μερίδιο των ευθυνών «απ' όσα σκανδαλώδη έγιναν στο Βατοπέδι.
 Αναλαμβάνω με ευθύτητα το μερίδιο των ευθυνών που μας αναλογεί».

Αθωώνει τους κατηγορούμενους αναγνωρίζει πως οι εκτάσεις ανήκουν στο Δημόσιο

Η απόφαση του δικαστηρίου που αθωώνει όλους τους κατηγορούμενους για το Βατοπέδι χρησιμοποιείται αναδρομικά από τον Κώστα Καραμανλή, προκειμένου να σβηστούν όλα τα σοβαρά ερωτήματα για τον ρόλο που διαδραμάτισαν όχι μόνο οι μοναχοί, αλλά και συνεργάτες του στη δύσοσμη υπόθεση που θα ζημίωνε το Δημόσιο με πολλά εκατομμύρια ευρώ εάν δεν αποκαλυπτόταν από τον Τύπο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο Κώστας Καραμανλής προέβη σε δήλωση με την οποία σχολιάζει την ετυμηγορία λέγοντας ότι «κλείνει μια μεγάλη πληγή»
«Η σημερινή απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης αποκαλύπτει το μέγεθος της αθλιότητας στην υπόθεση Βατοπεδίου. Αποκαλύπτει τις μεθοδεύσεις που μετήλθαν ύποπτα και ταπεινά συμφέροντα, ιδιωτικά και μικροπολιτικά, για να σκηνοθετήσουν τη σκευωρία. Ο στόχος προφανής: Να πληγεί με κάθε τρόπο η τότε κυβέρνηση. Συκοφαντώντας, σπιλώνοντας, ταλαιπωρώντας για χρόνια αθώους ανθρώπους και τις οικογένειές τους. Ζημιώνοντας τη χώρα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο», προσθέτει ο κ. Καραμανλής και συνεχίζει:
«Η σημερινή ετυμηγορία κλείνει μια μεγάλη πληγή. Αποκαθιστά την αλήθεια και την τιμή των προσώπων που τόσο άδικα κατηγορήθηκαν. Αφήνει βαρύτατα εκτεθειμένους όσους εμπνεύστηκαν και εκτέλεσαν το ανέντιμο εγχείρημα. Έστω και αργά, το φως στο τέλος πάντα νικάει το σκοτάδι.»

Ακολούθησε, στο ίδιο ύφος, ανακοίνωση της Ν.Δ.:


«Η σημερινή απόφαση της Δικαιοσύνης για την υπόθεση του Βατοπεδίου δικαιώνει την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία, που αβάσιμα κατηγορήθηκαν και άδικα συκοφαντήθηκαν. Εκθέτει, ταυτόχρονα, όσους επιχείρησαν να ποινικοποιήσουν την πολιτική ζωή με άθλια κατασκευάσματα» σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου