Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016

Στην Ελβετία για το Κυπριακό την Κυριακή ο Μπάν Κι Μουν

Πριν έλθει ο Ομπάμα,
Ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν θα κηρύξει τη Δευτέρα το πρωί την έναρξη των εντατικών συνομιλιών μεταξύ των ηγετών της Ελληνοκυπριακής και Τουρκοκυπριακής κοινότητας, κυρίων Αναστασιάδη και Ακιντζί στο Mont Pelerin της Ελβετίας

Ο εκπρόσωπος του Γ.Γρ. του ΟΗΕ Στέφαν Ντούζαριτς σημείωσε ότι οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στο εδαφικό και τόνισε ότι «είναι η πρώτη φορά, που οι δύο ηγέτες θα διαπραγματευθούν απευθείας γι αυτό το θέμα».
Επίσης, ανέφερε ότι ο Γενικός Γραμματέας έχει παρακολουθήσει στενά κατά τη διάρκεια της θητείας του τις διαπραγματεύσεις για την Κύπρο και «θα προσφέρει την προσωπική υποστήριξη του στο έργο των δύο ηγετών, καθώς εισέρχονται σ' αυτή την κρίσιμη φάση».

Ο κ. Ντούζαριτς είπε ότι οι συνομιλίες θα διαρκέσουν μέχρι και τις 11 του μηνός, αλλά ο κ. Μπαν Κι Μουν θα παραστεί μόνο στην έναρξη τους. Αυτή είναι μια κρίσιμη καμπή των διαπραγματεύσεων, συνέχισε, και ο Γενικός Γραμματέας χαιρετίζει θερμά το γεγονός ότι οι δύο ηγέτες εξέφρασαν από κοινού την ελπίδα ότι αυτή η συνάντηση θα ανοίξει το δρόμο για την τελευταία φάση των διαπραγματεύσεων, σύμφωνα με τις κοινές δεσμεύσεις τους να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να επιτευχθεί μια διευθέτηση εντός του 2016.

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου