Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016

Απεργία στις 8 Δεκεμβρίου προκήρυξε η ΓΣΕΕ αγνοώντας το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ για τις 24 Νοεμβρίου!

Έχουν οι πεθαμένοι φωνή;
Εικοσιτετράωρη γενική πανελλαδική απεργία στις 8 Δεκεμβρίου προκήρυξε η ΓΣΕΕ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για «τα εγκληματικά μέτρα που εφαρμόσθηκαν και σε αυτά που σχεδιάζονται να υλοποιηθούν, στέλνοντας στη φτώχεια και στην εξαθλίωση κάθε ελληνική οικογένεια». Σημειώνεται ότι από τις 20 Οκτωβρίου η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει δική της 24ωρη πανελλαδική απεργία για τις 24 Νοεμβρίου καλώντας τη ΓΣΕΕ, τα Εργατικά Κέντρα και τα Σωματεία του Ιδιωτικού Τομέα να συμμετάσχουν.
 Ωστόσο η ΓΣΕΕ αποφάσισε να προκηρύξει δική της απεργία για τις 8 Δεκεμβρίου.
Σε ανακοίνωσή της για την απεργία, η Συνομοσπονδία αναφέρει ότι «τα μέτωπα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι εργαζόμενοι είναι πολλά και συνεχή και η ΓΣΕΕ θα χρησιμοποιήσει για ακόμη μία φορά, όλα τα όπλα που έχει στη φαρέτρα της, για να μπει οριστικό τέλος στα εγκληματικά μέτρα που εφαρμόσθηκαν και σε αυτά που σχεδιάζονται να υλοποιηθούν, στέλνοντας στη φτώχεια και στην εξαθλίωση κάθε ελληνική οικογένεια».
Η ΓΣΕΕ προσθέτει ότι «ο κόσμος της μισθωτής εργασίας, δεν έμεινε και δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στις πολιτικές που καταστρέφουν κοινωνία και οικονομία. Για τη Συνομοσπονδία, ο αγώνας είναι μονόδρομος και θα συνεχιστεί μέχρι να σταματήσουν, η άγρια λιτότητα, οι φοροεπιδρομές, οι κοινωνικές περικοπές, η καταστροφή κάθε εργασιακού και ασφαλιστικού δικαιώματος».
Η Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ συνεδρίασε σήμερα, Τετάρτη, και αφού εκτίμησε την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μέσα στην διακεκαυμένη ζώνη της 2ης αξιολόγησης αποφάσισε:
1. 24ωρη Γενική Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016.
2. Κεντροποιημένα Συλλαλητήρια την ίδια ημέρα, με στόχο τη μαζική και ενωτική συμμετοχή στις διαδηλώσεις.
3. Περιφερειακές συσκέψεις για συντονισμό δράσης σε συνεργασία με Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα.
4. Παραστάσεις διαμαρτυρίας.
5. Συνεννόηση και συντονισμός με άλλες κοινωνικές ομάδες για την επίτευξη ενός ευρύτερου μηνύματος κοινωνικής αγανάκτησης.
6. Σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου για περαιτέρω προγραμματισμό δράσης.
eklogika.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου