Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Συζητουν ανουσιες λεπτομέριες για νέα ξεπουλήματα.

Αναζητούν τα κριτήρια για τον εξωδικαστικό μηχανισμό                                                                                  Στο θέμα των κριτηρίων, βάσει των οποίων θα επιλέγονται οι εταιρείες που θα ενταχθούν στον εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης χρεών, επικεντρώθηκε η επαφή που είχαν σήμερα (Κυριακή) οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης -οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης- με τους εκπροσώπους των δανειστών. Επίσης, υπό συζήτηση είναι και το θέμα της χρονικής ισχύος του νέου νομοθετικού πλαισίου που θα δημιουργήσει η κυβέρνηση για τον μηχανισμό. 
Για το θέμα του μηχανισμού θα υπάρξει νέα συνάντηση, το απόγευμα της Τετάρτης. Σημειώνεται ότι οι δύο πλευρές έχουν ήδη συμφωνήσει επί της αρχής, κάτι που επιβεβαίωσε και ο υπουργός Οικονομίας μετά το πέρας της σημερινής συνάντησης.
 Όπως είπε, υπάρχει συμφωνία για εξαίρεση από το νέο πλαίσιο όλων των φόρων υπέρ τρίτων, με το υπουργείο να στοχεύει στη διευκόλυνση της ένταξης όσο το δυνατόν περισσότερων ενδιαφερομένων, οι οποίοι όμως θα πληρούν κάποια ελάχιστα προαπαιτούμενα. Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, η κυβέρνηση θέλει να δημιουργήσει το νομικό πλαίσιο εντός του οποίου θα προσέρχονται πιστωτές και επιχειρηματίες με συγκεκριμένα κριτήρια και εργαλεία στον εξωδικαστικό μηχανισμό.

Σημειώνεται πως μεταξύ των διαθέσιμων λύσεων περιλαμβάνεται η επιμήκυνση της αποπληρωμής οφειλών και το «πάγωμά» τους, ενώ το «κούρεμα» της οφειλής αποτελεί ύστατη λύση.
www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου