Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016

Αυθαιρεσίας το ανάγνωσμα άδεται στη Σαντορίνη!Υπόσκαφο ξενοδοχείο για κροίσους, με «μπαλκόνι» στο Αιγαίο, κατασκευάζεται φάτσα στη θάλασσα και ξεμυτίζει 50 μ. κάτω από το έδαφος, με ταχύτητα που ξεπερνά τον μετροπόντικα της συμπρωτεύουσας!
Η αυθαιρεσία στον τρόπο αντιμετώπισης του Περιβάλλοντος παίρνει διαστάσεις, στην Σαντορίνη, με δεδομένη την έλλειψη στεγαστικών χώρων, λόγω της μεγάλης προσέλευσης τουριστών.
Έτσι δεν λείπει το χιούμορ από τους αντιδρώντες που χαρακτηριστικά μιλούν για μετρό της Θεσσαλονίκης, αναφερόμενοι σε υπόσκαφη  υπερπολυτελή κατασκευή για κροίσους, που ξεκίνησε τον φετινό Μάιο.

Χώροι υπόσκαφοι σε άθλια κατάσταση από την έλλειψη ενδιαφέροντος επί πολλά χρόνια, σήμερα γίνονται in και ενοικιάζονται έναντι αδρού τιμήματος, οικίες ολίγων τετραγωνικών, δύο δωματίων,  που σε άλλες εποχές είναι ζήτημα εάν θα ενοικιάζοντο 250 έως 300 ευρώ, τώρα με την έλλειψη κατοικιών, φθάνει το τίμημά τους στο διπλάσιο του αρχικού.

Υπό αυτές τις συνθήκες και με δεδομένη την αύξηση του τουριστικού ρεύματος έχουν γίνει περιζήτητοι οι ξενοδοχειακοί χώροι υπερπολυτελούς διαβίωσης. Αυτό είναι προφανώς και το κίνητρο για κατασκευή υπόσκαφου ξενοδοχείου υπερπολυτελείας, στην περιοχή Βλυχάδα της νότιας Θήρας, η οποία κατασκευή εκτείνεται σε μαγευτική περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, περίπου 150  μέτρα ύψους από την επιφάνεια της θαλάσσης του Αιγαίου.


Με δεδομένο  τον πρόσφατο Νόμο του Υπ. Περιβάλλοντος του κ. Νικ. Σηφουνάκη, (ΦΕΚ 114-30-4-2012, σελ. 1456) που απαγορεύει το κτίσιμο σε ζώνη πλάτους μικρότερη των 150 μ. από την ακτή και τον Νόμο 3937/του 2011 περί προστασίας της Βιοποικιλότητας, τίθεται ερώτημα ποιος εξέδωσε εάν εξέδωσε τέτοια άδεια.

Το θέμα είναι γνωστό στους παροικούντες την… Ιερουσαλήμ, αλλά όλοι καμώνονται τον ανήξερο και ή κρύβονται αποφεύγοντες να λάβουν θέση ή ενεργούν υπό τον φόβο της δημοσιοποίησης, που πάντως δεν θέλουν να τους αγγίξει.

«Τα κάστανα από τη φωτιά» τα βγάζει συλλογικότητα ενεργών πολιτών του νησιού, που επιμένει: «Έχουμε ενημερώσει τους πάντες, από τον Δήμαρχο κ. Ζώρζο Αναστάσιο-Νικόλαο έως την Πολεοδομία και θέλουμε  να παρέμβουν και ελπίζουμε στην συμβολή του συμπολίτη μας βουλευτή Συρμαλένιου, του ΣΥΡΙΖΑ».    

Έτσι με τον υπαρκτό κίνδυνο να καταρρεύσει η άσπα, ειδική σύσταση ηφαιστιακών υλικών που αποτελούν τον αμμώδη γκρεμό, με την ιδιαίτερη ομορφιά, αλλά και την κακοποίηση της πρόσοψής του, από την διάνοιξη τούνελ, προκειμένου ο κατασκευαστής να αποκτήσει πρόσβαση στην ακτή, 50 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης και άλλα εκατό άνω της επιφάνειας θαλάσσης, ενεργοί πολίτες της Σαντορίνης, ευαισθητοποιούμενοι  απευθύνουν έκκληση να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες  της Θήρας και του Υπουργείου με πρώτο τον βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ κύριο Συρμαλένιο και να δοθεί η δέουσα λύση.

Αν και κατά το παρελθόν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου των Σαμαρά-Βενιζέλου, διαρρήγνυε τα ιμάτιά της υποστηρίζοντας ότι στόχος της είναι η προστασία του νησιού, στην πράξη ευνόησε όσους θέλησαν να συνεχίσουν στην «αναπτυξιακή» λογική του τσιμέντου, όπως προκύπτει από έγγραφο που απέστειλε στις 15 Φεβρουαρίου 2012, στο Τμήμα Πολεοδομίας Θήρας, αναφέρεται στο tovima.gr.
gzmosxos.blogspot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου