Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Ο Τσίπρας θα καταπιεί το Αιγαίο και θα συμμετέχει στην Αν. Ευρώπη;

Κρίσιμη Σύνοδος του ΝΑΤΟ: Θα ζητηθεί από τα μέλη του να στείλουν στρατιώτες στα σύνορα με την Ρωσία 
Το ΝΑΤΟ θα ασκήσει σήμερα πιέσεις στους συμμάχους, προκειμένου να συνεισφέρουν στη μεγαλύτερη ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα με τη Ρωσία, από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, καθώς το Βορειοατλαντικό Σύμφωνο προετοιμάζεται για μία μακρόχρονη περίοδο έντασης στις σχέσεις με τη Ρωσία σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ΑΠΕ.

Στον απόηχο της διέλευσης του ρωσικού αεροπλανοφόρου κατά μήκος των ευρωπαϊκών ακτών με προορισμό τη Συρία, σε μία επίδειξη δύναμης της Μόσχας, οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ, θα πρέπει να τηρήσουν την υπόσχεση των ηγετών των κρατών-μελών του περασμένου Ιουλίου, αναφορικά με την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στις δημοκρατίες της Βαλτικής, αλλά και στα ανατολικά της Πολωνίας, από τις αρχές του επόμενου χρόνου.
Οι ΗΠΑ από την πλευρά τους, ελπίζουν ότι η υλοποίηση των ευρωπαϊκών δεσμεύσεων θα καλύψει την οργάνωση τεσσάρων σχηματισμών μάχης 4.000 στρατιωτών, στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, στο πλαίσιο της νατοϊκής αντίδρασης, που ενεργοποιήθηκε από τη ρωσική κατάκτηση της Κριμαίας το 2014.
Η Γαλλία, η Δανία, η Ιταλία, αλλά και άλλες χώρες αναμένεται ότι θα συμμετέχουν στο σχηματισμό των τεσσάρων αμυντικών σχηματισμών, υπό τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Βρετανία και τον Καναδά, προκειμένου οι στρατιωτικές δυνάμεις ν' αναπτυχθούν στην Πολωνία, τη Λιθουανία, την Εσθονία, αλλά και τη Λετονία. Η οργάνωση των μάχιμων μονάδων περιλαμβάνει προσωπικό και θωρακισμένα οχήματα πεζικού, μέχρι μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα.

Αξίζει να προσθέσουμε ότι ο ΓΓ του ΝΑΤΟ υπογράμμισε, επίσης, ότι η υπουργική σύνοδος θα εξετάσει σήμερα το μέλλον της ναυτικής αποστολής της συμμαχίας στο Αιγαίο, δηλαδή της ΝΑΤΟικής αρμάδας SNMG2 που αναπτύχθηκε για το Προσφυγικό, ενώ εντελώς «συμπτωματικά» τα ΝΑΤΟικά πλοία έχουν απλωθεί σε θέσεις που συμπίπτουν με τον πλου ρωσικών πολεμικών προς τη Συρία.
.koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου