Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2016

Συρία: Αμείωτες οι μάχες στο Χαλέπι

Δρόμος χωρίς επιστροφή!
Σφοδρές συγκρούσεις μαίνονται και σήμερα στις δυτικές συνοικίες του Χαλεπίου, μεταξύ των δυνάμεων του καθεστώτος Άσαντ και των ισλαμιστών ανταρτών. Μέχρι στιγμής, έχουν χάσει τη ζωή τους 38 άμαχοι, μεταξύ των οποίων και 14 παιδιά. Από τους μαζικούς βομβαρδισμούς έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 250 άτομα.  Οι ισλαμιστές αντάρτες έχουν εξαπολύσει μεγάλη επιχείρηση, προκειμένου να «σπάσουν» την τρίμηνη πολιορκία των ανατολικών συνοικιών του Χαλεπίου, από τις δυνάμεις του καθεστώτος της Δαμασκού.
«Οι μαχητές των ανταρτών εκτόξευσαν εκατοντάδες ρουκέτες και όλμους στις δυτικές συνοικίες, από θέσεις στο εσωτερικό της πόλης και στη δυτική όχθη», δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου, Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Σύμφωνα με τον ίδιον, οι αντάρτες προσπαθούν να προωθηθούν ανατολικά της συνοικίας Νταχίγιετ αλ-Άσαντ, προς τη Χαμντανίγιε, μια συνοικία που τελεί υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης και βρίσκεται δίπλα σε εκείνες που ελέγχονται από την αντιπολίτευση.

Από την Παρασκευή, περισσότεροι από 1.500 ισλαμιστές μαχητές συμμετέχουν στην επίθεση, ανάμεσά τους και τζιχαντιστές του Μετώπου Φάταχ αλ-Σαμ (πρώην Μετώπου Αλ-Νόσρα). Οι απώλειες στο δύο στρατόπεδα ανέρχονται σε δεκάδες και συγκεκριμένα, 30 από την πλευρά του καθεστώτος και 50 από την πλευρά της αντιπολίτευσης.

Οι συγκρούσεις διήρκεσαν όλη τη νύχτα έως σήμερα το πρωί και στήλες καπνού υψώνονταν πάνω από την πόλη. Αεροπορικές επιδρομές και πυρά πυροβολικού ακούγονταν έως τις ανατολικές συνοικίες, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Το Σάββατο, πέντε άτομα σκοτώθηκαν, ενώ ακόμη επτά τραυματίστηκαν, κατόπιν επίθεσης της ισλαμιστικής οργάνωσης «Μέτωπο Κατάκτησης της Συρίας», με παγοδευμένο αυτοκίνητο,  εναντίον στρατευμάτων της κυβέρνησης, κοντά στη συνοικία Χαλ αλ Ανσάρι.

Τους τελευταίους μήνες, το κύριο διακύβευμα του πολέμου μεταξύ των δυνάμεων του Άσαντ και των ισλαμιστών ανταρτών συνίσταται στον έλεγχο της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας.

Οι μάχες στο Χαλέπι είναι καθημερινές και ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται αλματωδώς, καθώς χιλιάδες άμαχοι έχουν εγκλωβιστεί στις εμπόλεμες συνοικίες. 

 ΑΠΕ - ΜΠΕ, 
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου