Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016

Επι τέλους ένας Πρόεδρος έβαλε ένα λιθαράκι κατά της κατεστημένης νοοτροπίας!

Με δάκρυα... στα μάτια ο Ομπάμα ανακοίνωσε μέτρα για την οπλοκατοχήΤο σχέδιο της κυβέρνησης για τον έλεγχο της οπλοκατοχής ανακοίνωσε σήμερα σε διάγγελμά του ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος δάκρυσε την ώρα που αναφερόταν στα παιδιά που έχουν χάσει τη ζωή τους από πυροβολισμούς σε σχολεία της χώρας.Σύμφωνα με τα μέτρα που ζήτησε ο Αμερικανός Πρόεδρος, όλοι όσοι εμπορεύονται όπλα θα πρέπει να ελέγχονται και να φέρουν άδεια, ενώ τόνισε ότι θα εκσυγχρονιστεί ο μηχανισμός ελέγχου για το παρελθόν όσων επιθυμούν να αγοράσουν πυροβόλα όπλα, ώστε να εξασφαλίζεται ότι δεν είναι επικίνδυνοι. Προανήγγειλε ακόμη μηχανισμό κυρώσεων για τις παράνομες αγοραπωλησίες όπλων.
Κατά τη διάρκεια του διαγγέλματος, ο Ομπάμα σκούπισε τα δάκρυά του την ώρα που αναφέρθηκε στα θύματα του μακελειού του 2012 στο σχολείο Sandy Hook. «Κάθε φορά που σκέφτομαι εκείνα τα παιδιά, τρελαίνομαι», είπε χαρακτηριστικά.Εάν τα παιδιά δεν μπορούν να ανοίξουν ένα πακέτο ασπιρίνες, τότε θα πρέπει να σιγουρευτούμε ότι δεν μπορούν να τραβήξουν και τη σκανδάλη ενός όπλου, ανέφερε.
Την κίνηση του Ομπάμα ενέκρινε και η υπόψηφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, η οποία ευχαρίστησε μέσω Twitter τον Ομπάμα, λέγοντας πως έκανε ένα σημαντικό βήμα κατά της βίας των όπλων.

www.stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου