Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016

Η κυβέρνηση ποινικοποιεί περισσότερο τις κοινωνικές αντιδράσεις!

Αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα επισημαίνοντας μια «περίεργη» διάταξη που συμπεριλαμβάνονταν στο νόμο με το σύμφωνο συμβίωσης και ψηφίστηκε από την Βουλή.
Η συγκεκριμένη διάταξη προβλέπει ποινές φυλάκισης από ένα έως τρία χρόνια σε όποιον «με πρόθεση παρεμποδίζει τη λειτουργία κοινόχρηστης εγκατάστασης που εξυπηρετεί τη συγκοινωνία και ιδίως αυτοκινητοδρόμου, σιδηροδρόμου, αεροπλάνου, λεωφορείου, ταχυδρομείου ή τηλεγράφου που προορίζονται για κοινή χρήση». Υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, η ΛΑΕ πως: «Η κυβέρνηση επιχειρεί να συγκαλύψει, μέσα σε ένα άσχετο κατά τα άλλα νομοθέτημα, την βαρύτατη ποινικοποίηση των κινηματικών δράσεων, που όφειλε να καταργήσει».

Ήταν ένα «δώρο» μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων που επεφύλασσε η αυτοπροσδιοριζόμενη ως «αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.
Η ΛΑΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση πως επιχειρεί να συγκαλύψει, μέσα σε ένα άσχετο κατά τα άλλα νομοθετήματα, την βαρύτατη ποινικοποίηση των κινηματικών δράσεων, που όφειλε να καταργήσει.
«Αντί αυτής της κατάργησης, εντάσσει ρητά στο νόμο, ως επιπλέον στοιχείο του προϋπάρχοντος, την ποινικοποίηση της παρεμπόδισης της λειτουργίας αυτοκινητοδρόμου, στοιχείο που παραπέμπει ευθέως στην δυνατότητα ποινικοποίησης των διαδηλώσεων και κινηματικών παρεμβάσεων που γίνονται σε δρόμους, “φωτογραφίζοντας” ιδίως κινητοποιήσεις σε διόδια, λεωφορεία κλπ.

Είναι προφανές ότι γνωρίζει τις αντιδράσεις που θα πυροδοτήσουν οι μνημονιακές πολιτικές της κοινωνικής εξαθλίωσης που εφαρμόζει, και γι’ αυτό προετοιμάζεται ανάλογα. Η νεοφιλελεύθερη μνημονιακή της κατρακύλα, που αναπόφευκτα συνοδεύεται και από την ανάλογη πρόθεση καταστολής των κοινωνικών και εργατικών αντιστάσεων, δεν θα μας πτοήσει!»
www.newsbomb.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου