Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015

Στο εδώλιο ο Γενικός του ΚΕΕΛΠΝΟ για κακουργηματική απάτη

Μια αρχή για ν ακολουθήσουν και προηγούμενοι με τεκμιριωμένες κατηγορίες, ή όχι;
Ενώπιον της Δικαιοσύνης παραπέμπεται τελικά ο Γενικός Διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θεόδωρος Παπαδημητρίου, για τρεις περιπτώσεις που αφορούν παράνομους οικονομικούς χειρισμούς και συνιστούν απάτες εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή ο ίδιος κάνει λόγο για δόλια απόσπαση της υπογραφής του Συγκεκριμένα, στον Θ. Παπαδημητρίου αποδίδεται απάτη ύψους 568.022 ευρώ για τις τρεις περιπτώσεις οικονομικής διαχείρισης του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Η πρώτη περίπτωση αφορά την υπογραφή συμφωνητικού φύλαξης τριών κτιρίων για ένα έτος (2005-2006) με αρχική μηνιαία αμοιβή 12.400 ευρώ συν ΦΠΑ.

Το συμφωνητικό δεν εμφανίστηκε ποτέ καταρτίστηκε νέο με διπλάσια μηνιαία αμοιβή (24.800 ευρώ), με συνέπεια να ζημιωθεί το ΚΕΕΛΠΝΟ με το ποσό των 175.534 ευρώ.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του γενικού διευθυντή το δεύτερο συμφωνητικό των 24.800 ευρώ μηνιαίως, το υπέγραψε εν αγνοία του, καθώς «υπεκλάπη η υπογραφή του κατά την υπογραφή άλλων εγγράφων».
Επίσης, αποδίδεται στον κ. Παπαδημητρίου ότι παράνομα αυξήθηκαν με την μορφή επιδόματος αυξημένης αρμοδιότητας. οι αποδοχές στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά 2.000 ευρώ μηνιαίως, αναδρομικά από το Νοέμβριο του 2004 έως τον Δεκέμβριο του 2008.

Η εντολή αύξησης δόθηκε στο αρμόδιο τμήμα μισθοδοσίας του ΚΕΕΛΠΝΟ με σημείωμα του κ. Παπαδημητρίου που αντιπροσώπευε σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου, κάτι που είχε ως συνέπεια να επέλθει ζημιά 58.000 ευρώ. Ο γενικός διευθυντής υποστήριξε ότι το επίμαχο σημείωμα με την υπογραφή του είναι πλαστό.
Η τελευταία περίπτωση αφορά την έγκριση δαπάνης ύψους 336.488 ευρώ η οποία δόθηκε ως αμοιβή σε γραφεία εμπιστευτικών ερευνών για την αντιμετώπιση περιστατικών βιοτρομοκρατίας κατά την διετία 2002-2003. Για την περίπτωση αυτή ο κ. Παπαδημητρίου υποστήριξε ότι κατέβαλε εξ ιδίων το επίμαχο ποσό.
Το Ποινικό Τμήμα έκρινε ότι το παραπεμπτικό βούλευμα έχει πλήρη και εμπεριστατωμένη αιτιολογία
www.thepressproject.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου