Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2015

Σχεδόν 1 εκατ. πρόσφυγες έφτασαν στην Ευρώπη το 2015

Περίπου 991.000 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν στην Ευρώπη, είτε από τη θάλασσα είτε από την ξηρά, το 2015 και αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να φτάσουν το 1 εκατομμύριο, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (IOM)
Την περασμένη Τετάρτη, έφτασαν 4.300 άνθρωποι στα ελληνκά νησιά, κάνοντας σαφές ότι οι ροές προσφύγων από την Μέση Ανατολή και την Αφρική συνεχίζονται παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, επισημαίνει η έρευνα. Οι αριθμοί αυτοί, οι οποίοι δείχνουν ότι η Ευρώπη περνάει τη μεγαλύτερη μεταναστευτική κρίση από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, είναι το λιγότερο τέσσερις φορές μεγαλύτεροι από το 2014.
Θέλουμε να επισημάνουμε ότι αυτή η ροή προσφύγων στη Μεσόγειο κατά τους μήνα Δεκέμβριο αποδεικνύει ότι είναι αυτό που φοβόμασταν" δήλωσε ο Millman , μιλώντας στη Διεθνή Ημέρα για τους Μετανάστες .Στην Ανατολική Μεσόγειο ή στο Αιγαίο, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης μέτρησε 706 θανάτους μέχρι στιγμής για το 2015. Ο απολογισμός περιλαμβάνει 422 από τον Οκτώβριο και συγκεκριμένα κατά μέσο όρο επτά θανάτους την ημέρα , τόνισε ο ίδιος.
Ο αριθμός των ανθρώπων που αναγκάστηκε να αφήσει την πατρίδας του σε όλο τον κόσμο είναι πιθανό να έχει « ξεπεράσει κατά πολύ " τα 60 εκατομμύρια φέτος , κυρίως λόγω του Συριακού πολέμου και από άλλες παρατεινόμενες διενέξεις , τόνισαν τα Ηνωμένα Έθνη νωρίτερα την Παρασκευή .

www.thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου